Yhteisvastuukeräys saatiin näyttävästi käyntiin, kun presidentti Sauli Niinistö oli saatu huijattua sen suojelijaksi. Presidentti luki puheessaan suoraan sitä samaa valheellista liturgiaa ihmiskaupasta, jota tietyt järjestöt ovat toistaneet jo vuosia tiedotteissaan ja kerjuukirjeissään.

Kaikki suurelle yleisölle suunnatut keräykset ovat vain huijausta, joiden tarkoitus on järjestää keräystuotoilla ja avustuksilla toimeentulo kerääjille itselleen. Nämä "hyväntekeväisyys"-järjestöt tekevät valheellista bisnestä hyväntekeväisyyden nimissä järjestäen keräyksiä ja nostamalla miljoonia RAY: n, kaupunkien ja valtion avustuksia vuosittain.

Toiminta ei ole suinkaan pyyteetöntä hyväntekeväisyyttä, niin kuin olemme nähneet TV:ssä amerikassa tapahtuvan. Siis, että ihmiset lahjoittavat omista varoistaan ja tekevät palkatonta työtä vähäosaisten hyväksi. Ei näin Suomessa!

Täällä kaikki toimii jotakuinkin näin.

1.Ensin keksitään joku mahdollisimman paljon tunteisiin vetoava yhdistys. Naiset, lapset ja sairaat ovat aina varma ja vetoava aihe. "Nais"- sitä ja "lapsi"- tätä yhdistys.

2.Yhdistys rekisteröidään, jotta toiminta saadaan verottomaksi ja se mahdollistaa myös avustusten anomisen.

3.Sitten aloitetaan avustusten anominen. Sitä jatketaan niin pitkään, kunnes saadaan veronmaksajien selkänahasta niin paljon rahaa, että saadaan palkanmaksu käyntiin itselle.

4.Sitten tiedotetaan ja tehdään yhdistystä tunnetuksi, että voidaan saada lisää avustuksia ja lisää palkkaa itselle ja kavereille.

5.Viimeisenä keksitään joku aivan makaaberi aihe, jolla saadaan julkisuutta ja rahahanat aukeamaan, kuten tällä kertaa ihmiskauppa.

Ihmiskauppa. Kuulostaapa hurjalta ja tunteisiin vetoavalta. Tosiasia kuitenkin on se, että Suomessa ei ole ihmiskauppaa ja tuskin missään muuallakaan. Se on ainoastaan kirjailijoiden, toimittajien ja huijarijärjestöjen keksimä juttu. Joskus on toki jossakin jotain hölmöä huijattu, mutta ei sen toki tarvitsisi johtaa tällaiseen liioitteluun ja yleistyksiin. Tiedotuksessa annetaan väärä kuva, että ihmiskauppa olisi jotenkin tavallista ja yleistä.

Toki huijarijärjestöjen toimihenkilöt yrittävät tehdä tavallisista työsuhteista ihmiskauppaa, koska saavat sitten suuret avustusrahat ja hyvän palkan itselleen. Huijarijärjestön vetäjän palkka yli 100000€ vuodessa. Kuinka paljon sinä saat oikeasta työstäsi?

Paras tapaus oli Pro-tukipisteen juristi, joka tekaisi itse päässään ihmiskaupan todistajineen ja läksi itse ajamaan kahta tavallista työsuhdetta oikeudessa ihmiskaupaksi aina korkeimpaan oikeuteen saakka, ja hävisi molemmat jutut.

Mutta eihän sillä ole hänelle väliä, koska kuitenkin Koskenojan huijarijärjestö nosti valtavat RAY:n avustukset ja laskutti vielä oikeudessa asianajopalkkioina suuria summia rahaa. Aivan, siis huijarijärjestöt toimivat kuten asianajotoimistot ja terveydenhoitoalan yritykset, mutta eivät maksa veroja, ainoastaan palkkaa itselleen.  Tämä vääristää kilpailua rehellisten yrittäjien tappioksi. Uskomatonta, mutta totta.

Jos mennään vielä ihmiskauppaan tai ainakin siihen kuvaan, mitä esim. YLE:n esittämä huijausvideo antoi ymmärtää sen olevan. Eli joku ulkomaalainen tuotaisiin suomeen muka myyjäksi tai siivoojaksi ja sitten otettaisiin passi pois ja henkilö aloittaisi vastentahtoisen prostituution. Tällaisia tapauksia on ollut ainoastaan vain yksi kymmenen vuoden aikana. Silti valtavat otsikot ja median hypetys. Se vain todistaa, että huijarijärjestöt ovat onnistuneet hyvin tiedotuksessaan. Ja kuten sanoin, naisiin ja lapsiin liittyvät tunteisiin vetoavat tarinat saavat aina palstatilaa. Ja seksi on aina myös mediaseksikästä.

Summa summarum. Ihmiskaupan todellinen määrä on niin häviävän pientä, että siitä on jopa turha puhua. Miksi yhteisvastuukeräys ei järjestetä suomalaisille työttömille, joita on 400000 tai suomalaisille köyhille, joita on 700000 tai törkeän väkivallan uhreille, joita kymmeniä tuhansia. No, koska se ei ole mediaseksikästä, ja  eikä sillä saa huijarijärjestöt RAY:n avustuksia. RAY:n tuotto tulisi tulouttaa valtion budjettiin ja kaikki muut avustukset paitsi urheiluavustukset pitäisi lakkauttaa.

Tällä kertaa nämä huijarijärjestöjen lobbarit  ylittivät kyllä itsensä huijatessaan, jopa presidentin mukaan valheelliseen propagandaan.

Älä osallistu keräykseen ja laita viesti jakoon.

RAY: tuet 2016:  Pro-tukipiste ry:n 1 000 000€ (Anna Kontula), Suomen mielenterveysseuran Rikosuhripäivystyksen 5 500 000€ (Pertti Arajärvi), Pakolaisneuvonta ry:n 180 000€ ja Monika-Naiset liitto ry:n 1 000 000€ (Nasima Razmyar).